czwartek, 23 kwietnia 2015

3 Bit

3 Bit

Czy jest ktoś kto jeszcze nie zna tego przepisu? Chyba nie:) Ale jeśli są takie osoby, to polecam szybciutko nadrobić tę zaległość :) Proste ciasto bez pieczenia. Szybko, bez potu na czole, stworzymy cudo, które jest nieziemsko słodkie, rozpływające się w ustach i jego smaku na pewno nie zapomnimy. Moi znajomi i rodzina, kiedy tylko mamy zamiar się spotkać przy jakiejś okazji przy stole, zawsze dopominają się o 3 Bita:) Nigdy ich nie zawodzę. Zawsze 3 Bit gości u mnie przy ważniejszych spotkaniach rodzinnych i nie tylko.

Składniki:

  • puszka dobrej masy krówkowej
  • 2 podłużne, duże opakowania krakersów
  • 4-5 opakowań herbatników luppi peti (po 100g)
  • krem karpatka 5 min
  • 500 ml śmietany 30%
  • 2 opakowania śmietanfix
  • kilka kostek startej gorzkiej czekolady 

Sposób przygotowania:

Dużą blaszkę, u mnie 36 x 24, wykładamy krakersami, następnie smarujemy je masą krówkową i przykrywamy ponownie warstwą krakersów. Przygotowujemy masę karpatkową, wg przepisu na opakowaniu ( będziecie dodatkowo potrzebować mleko). Wykładamy krem na krakersy. Na krem układamy warstwę herbatników, a na herbatniki ubitą na sztywno śmietanę z śmietanfixami. Wszystko posypujemy startą gorzką czekoladą i wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Smacznego!!!