wtorek, 28 kwietnia 2015

Sałatka chrzanowa

Sałatka chrzanowa

Sałatka ta o dziwo nie jest ostra, chrzan jest tylko akcentem, choć dałam cały mały słoiczek chrzanu, jest pyszna, polecam. Dodając więcej śmietany uzyskamy sos, którym z powodzeniem możemy polać np. ugotowane jajka. Można również dodać posiekane orzechy włoskie, sałatka, nabierze wtedy bardzo oryginalnego posmaku.


Składniki:

  • 2 słoiczki selera konserwowego
  • 3-4 jabłka
  • puszka kukurydzy
  • mały słoiczek tartego chrzanu
  • 4-5 ugotowanych jajek
  • 6-7 łyżek majonezu
  • 2 łyżki śmietany
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Seler odsączyć, ewentualnie lekko posiekać, kukurydzę odsączyć, jajka i obrane jabłka pokroić w drobną kosteczkę. Wszystko przełożyć do dużej miski, dodać chrzan, majonez, śmietanę, doprawić solą i pieprzem.
Smacznego