poniedziałek, 2 marca 2015

Wafle czekoladowe

Wafle czekoladowe

Coś do kawy potrzebne na już i teraz? Ponadczasowe wafle:) Sprawdzają się zawsze i wszędzie. Łatwe, szybkie i baaaardzo smaczne. Polecam!!!

 Składniki:

  • opakowanie wafli
  • szklanka cukru
  • kostka masła lub margaryny
  • 4 łyżki kakao
  • 4 łyżki mleka
  • pół szklanki mleka w proszku

Sposób przygotowania

Masło roztopić w rondelku, dodać cukier, 4 łyżki mleka, kiedy cukier się roztopi, zdejmujemy rondelek z ognia i wsypujemy kakao, energicznie mieszamy. Po uzyskaniu jednolitej gładkiej masy wsypujemy mleko w proszku i delikatnie, ale dokładnie mieszamy. Wafle smarujemy jeszcze gorącą masą i przekładamy aż do wyczerpania składników. Okręcam gotowy wafel folią spożywczą i przygniatam czymś ciężkim na około godzinę.
Smacznego!!!