wtorek, 13 lutego 2018

Sałatka z marynowanymi pieczarkami, jajkiem i żółtym serem

Sałatka z marynowanymi pieczarkami, jajkiem i żółtym serem

Cóż ja mogę napisać o tej sałatce. Szybka, prosta i zdecydowanie polecam jako imprezową przystawkę. 

Składniki:

  • mały słoik marynowanych pieczarek
  • duży słoik konserwowych ogórków
  • pęczek szczypiorku
  • 7 ugotowanych na twardo jajek
  • puszka kukurydzy
  • puszka zielonego groszku
  • 100 g żółtego sera
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka ostrej musztardy

Sposób przygotowania:

Pieczarki odsączyć na sicie z zalewy, pokroić w większą kostkę. Ogórki i jajka pokroić w kosteczkę. Szczypiorek drobno posiekać. Ser zetrzeć na grubych oczkach tarki. Kukurydzę i groszek odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki połączyć ze sobą doprawić sałatkę solą i pieprzem do smaku.

Smacznego!!!