piątek, 17 marca 2017

Pasta z soczewicy i tuńczyka

Pasta z soczewicy i tuńczyka

 Sycąca, prosta pasta na kanapkę z dodatkiem czerwonej soczewicy i tuńczyka. W sam raz na kolację :)

Składniki:

  • 2 puszki tuńczyka w oleju
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 3-4 ogórki kiszone
  • szklanka czerwonej soczewicy
  • pęczek natki pietruszki
  • łyżka musztardy
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz 

Sposób przygotowania:

Soczewicę opłukać na sicie zimną wodą. Ugotować wg przepisu na opakowaniu do miękkości. Odcedzić, ostudzić.
Ogórki i jajka drobno pokroić w kosteczkę. Natkę drobno posiekać. Tuńczyka odsączyć. Połączyć wszystkie składniki. Doprawić solą i pieprzem.


Smacznego!!!