środa, 2 września 2015

Sałatka z rukolą, pomidorami i mozzarellą

Sałatka z rukolą, pomidorami i mozzarellą

Pyszna, lekka, świeża sałatka z rukolą, koktajlowymi pomidorkami, mozzarellą i wszystko oblane sosem winegret. Doskonała propozycja na przekąskę, lekką kolację bądź też bardzo fajny dodatek do obiadu.


Składniki:

  • opakowanie rukoli
  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • 70 g prażonych płatków migdałowych
  • 125 g sera mozzarella
  • 6-7 suszonych pomidorów
  • kilka żółtych pomidorków (można pominąć)
  • sos winegret

Sposób przygotowania:

Rukolę umyć, osuszyć. Mozzarellę pokroić w kostkę. Suszone pomidory pokroić w paseczki. Pomidorki, jeśli są duże, przekroić na pół, małe pozostawić w całości. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, przed podaniem polać sosem winegret.