wtorek, 30 czerwca 2015

Sałatka meksykańska

Sałatka meksykańska

Bez dwóch zdań sałatka imprezowa. Na bogato. Dużo różnych smaków, świetnie się równoważy. Szybka, prosta w wykonaniu, a smak i wygląd nieziemski. Polecam.


Składniki:

  • 250 g sera starkowanego sera żółtego
  • 4-5 ogórków konserwowych pociętych w kosteczkę
  • 2 puszki kukurydzy
  • puszka fasoli czerwonej
  • puszka ananasa
  • duża czerwona papryka pocięta w kosteczkę
  • 2 małe czerwone poszatkowane cebulki
  • mały pęczek szczypiorku-drobno pocięty
  • 4 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki połączyć, wymieszać z majonezem. Odstawić na kilka godzin do lodówki by wszystko przegryzło się.
Smacznego!!!