niedziela, 10 maja 2015

Sałatka wiosenna z rzodkiewką

Sałatka wiosenna z rzodkiewką

Prosta, bardzo szybka sałatka i bardzo efektowna. W sezonie nowalijkowym będzie jak znalazł...


Składniki:

  • 2 pęczki rzodkiewek
  • duży pęczek szczypiorku
  • 6 jajek
  • 250 g żółtego sera
  • 5-6 łyżek majonezu
  • sól 
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka gotujemy na twardo. Po wystudzeniu ścieramy je na tarce, przekładamy do szklanej salaterki. Solimy, pieprzymy do smaku.
Następnie wykładamy warstwę majonezu.
Na majonez drobno pokrojony szczypiorek.
Szczypiorek delikatnie solimy i pieprzymy.
Na szczypiorek wykładamy starty żółty ser.
I ostatnia warstwa- starta rzodkiewka.

Ładnie się prezentuje, ale ja przed podaniem mieszam:)
Smacznego!!!